Tarikh :   5 Oktober 2020 
Masa    :   11 pagi - 12 tenghari
Tempat :   Pusat Internet Taman Seri Serendah 

 

 Tujuan 
 Melahirkan perserta yang mahir penggunaan komputer disambing mahir di dalam menaip dan fungsi di dalam Microsoft Word. Para peserta juga akan diberi latihan dan amali supaya lebih pratikal kan di luar pusat internet.

 

 Aktiviti 
 Para pelajar diberi tugasan menaip dan diberi masa yang ditetapkan supaya tempoh yang diberi itu sesuai atau tidak dengan kecekapan menaip para peserta
Tarikh    :   2 Oktober & 10 oktober 2020 
 Masa     :   9.30 pagi - 12.30 petang 
 Tempat  :   Pusat Internet Taman Seri Serendah 

 

 Tujuan
 Tujuan kelas usahawan ini diadakan adalah untuk mengenalkan aplikasi shopee kepada para usahawan di sekitar pusat internet. Aplikasi ini dapat memberi peningkatan pendapatan para usahawan. Aplikasi ini juga bertujuan untuk melahirkan para usahawan yang celik IT dan berwawasan.

 

 Aktiviti 
 Sesi penerangan tentang aplikasi Shopee ini dan pelatih para usahawan untuk mendaftra aplikasi ini serta memuat turun produk usahawan yang mereka perniaga. 
 Tarikh :  17 Sept 2020
 Masa :  10pagi- 12tgh hari
 Tempat :  Pusat Internet Tmn sri serendah

 

 Tujuan
 Peserta diberi tunjuk ajar cara membuat resume yang betul dengan menggunakan format yang sepatutnya. Peserta juga diberi menerangan tentang fungsi fungsi microsoft word yang betul.

 

Aktiviti 
 Contoh resume diberikan sebagai rujukan dan peserta perlu menyelesaikan tugasan tersebut.

Gambar Disini.

 

Tarikh :   25 sept 2020 
 Masa :  10pagi - 12tgh hari
 Tempat :  Pusat Internet Taman Seri Serendah

 

Tujuan 
 Peserta diberi tunjuk ajar cara untuk mengenal semua jenis graf yang betul meggunakan format yang sebetulnya. Peserta juga diberi penerangan tentang graf yang sebetulnya.

 

Laporan 
 Peserta diberi tugasan untuk melaksanakan tugas yang diberikan oleh petugas.

Gambar Disini.

 

 Tarikh :  11 sept 2020
 Masa :  10pagi- 12tgh hari
 Tempat :  Pusat Internet Tmn Sri serendah

 

 Tujuan
 Tujuan ini adalah untuk mengasah bakat peserta menggunakan microsoft paint, jesturu itu dia meningkatkan kemahiran ict yang lain.

 

 Aktiviti
 Peserta diberi tugasan untuk melukis permandangan kampung, disamping petugas menerangkan fungsi fungsi di microsoft paint.

 

Gambar Disini.