TARIKH : 8 SEPTEMBER 2021 
 MASA : 9.40 PAGI - 10.40 PAGI
 TEMPAT :  PI TAMAN SERI SERENDAH

 

 Tujuan

 kelas ini menerang asas untuk mempelajari tentang berkomunikasi diatas talian google zoom.

 

Aktiviti 

 Penerangan tentang fungsi dan cara penggunaan aplikasi google zoom kepada murid supaya mahir menggunakan dimasa akan datang.

 

Gambar Disini.

 

TARIKH :   6 SEPTEMBER 2021
 MASA :  10.30 PAGI - 11.30 PAGI
 TEMPAT :  PUSAT INTERNET TAMAN SERI SERENDAH

 

 Tujuan 
 Pembelajaran ujian atas talian ini memberi tujuan kepada peserta untuk mengajar dan brlajar peserta tentang cara membuat melalui aplikasi yang digunakan.Disamping peserta dapat mengembangkan kemahiran ict.

 

Aktiviti
Peserta diberi tugasandan diberi taklimat tentang cara menggunakannya. Dan petugas akan menyemak hasil apabila peserta menyelesaikan tugasnya.

 

Gambar Disini.

 Tarikh  :  17 Ogos 2021
 Masa    :   9.00 pagi - 5.00 petang
Tempat  :   Google meet

 

 Tujuan
 Tujuan aktiviti ini dilakukan untuk meningkat tahap kemahiran dan ilmu para peniaga. Disamping melahirkan komuniti yang mahir ICT di dalam keushawaan pada masa sekarang.

 

Aktiviti 
  Aktiviti ini merangkumi cara pemahaman tentang ilmu perniagaan yang lebih mendalam, dan cara untuk melariskan hasil produk.

Gambar Disini.

Tarikh :   8 sept 2021
 Masa :  10pagi - 11 pagi
 Tempat :  Pusat Internet Taman Seri Serendah

 

Tujuan 
 Peserta diberi tunjuk ajar cara untuk mengenai pencarian bahan bacaan di youtube. Peserta juga diberi penerangan tentang penggunaan yang sebetulnya.

 

Laporan 
 Peserta diberi tugasan untuk melaksanakan tugas yang diberikan oleh petugas.

Gambar Disini.

Tarikh      :   16 Ogos 2021 
Masa       :  9.00 Pagi - 5.00 petang
Tempat    : Google meet

 

 Tujuan
Tujuan kelas ini diadakan untuk merapatkan jurang digital antara komuniti dan peredaran semasa di dalam ICT. Malah bukan itu sahaja, ia juga dapat peningkatan pendapatan sampingan setiap individu. Seterusnya, dapat memberi kemahiran tertentu untuk membantu meningkatkan ilmu pengetahuan , sebagai contohnya di dalam penguasai Bidang perniagaan

 

 Aktivitii
 Peserta diberi penerangan tentang perkerjaan yang terdapat di lama web  untuk memahami lebih mendalam. Malah bukan itu sahaja, peserta juga diberi pilihan tentang ilmu berniaga mana yang sesuai dengan diri masing-masing sebelum menerima sesuatu pekerjaan. seterusnya setelah diteliti , peserta boleh terus bekerja di dalam bidang perniagaan.

Gambar Disini.