Tarikh :   22 Julai 2020 
 Masa   :   11pagi
 Tempat :  Pusat Internet Taman Seri Serendah

 

Tujuan 
Pengenalan Dashboard komuniti kepada peserta tentang aplikasi pusat internet . Sesi pengenalan ini lebih fokus kepada myplace iaitu tentang tempat-tempat menarik di 

 

Aktiviti 
 Aktiviti ini menggunakan google map untuk mencari tempat-tempat yang menarik di sekitar hulu selangor terutamanya di kawasan terdekat di kawasan pusat internet taman seri serendah.

Gambar Di Sini

 Tarikh :  18 Julai 2020 
  Masa  :   10 pagi
 Tempat :   Pusat Internet Taman seri serendah 

 

Tujuan 
 kelas usahawan ini untuk lebih kepada sesi pembelajaran untuk mengembangkan idea-idea yang boleh digunapakai di dalam perniagaan mereka. Ia memberi peserta kemahiran di dalam bidang ICT.

 

 Aktiviti 
 Para peserta diberi penerangan cara membuat sticker diy yang banyak menjimatkan kos pengeluaran di dalam perniagaan. malah bukan itu sahaja, para usahawan juga dapat kemahiran ICT . kemahiran ICT amat penting pada masa sekarang.

Gambar Di Sini

Tarikh :   24 Jun 2020 
 Masa  :   3petang
 Tempat :  Pusat Internet taman seri serendah 

 

 Tujuan
 Penggunakan ruang di pusat internet juga boleh digunakan untuk kelas online pada pelajar pelajar IPTS & IPTA. Ia memberi kemudahkan kepada para pelajar tersebut.

 

 Aktiviti
 Aktiviti para pelajar akan diberi penerangan cara untuk memgunakan aplikasi Zoom sebelum memulakan kelas. Ini adalah cara baru sesi pelajaran semasa covid 19 ini.

 

Gambar Di Sini

 Tarikh :   8 Julai 2020 
 Masa   :  11 pagi
 Tempat  :   Pusat Internet taman seri serendah 

 

 Tujuan 
 Aplikasi ekerajaan ini merupakan aplikasi kemasukkan para pelajar ke sekolah kebangsaan yang terdapat di dalam sistem pendidikan. Para ibubapa perlu memohon secara online di dalam sistem tersebut supaya lebih sistematik secara pengurusan.

 

 Aktiviti 
 Peserta akan diberi penerangan dan latihan untuk mengisi borang atas talian ini.

Gambar Di Sini

 Tarikh :   19 Jun 2020
 Masa   :   10 pagi
 Tempat :  Pusat Internet Taman seri serendah

 

Tujuan 
 Tujuan kelas ini diadakan adalah untuk memberi pendedahkan kepada komuniti tentang penggunaan microsoft word yang betul.

 

Aktiviti 
 Penerangan tentang fungsi fungsi yang terdapat di dalam Microsoft word. Petugas juga memberi latihan pratikal kepada peserta supaya peserta lebih memahami tentang cara penggunaan nya.

Gambar Di Sini