Tarikh :  12 Disember 2020
 Masa   :    10pagi
 Tempat :   Pusat Internet Taman Seri Serendah 

 

Tujuan  
 Kelas usahawan ini di jalankan adalah untuk para usahawan yang ingin melibatkan diri didunia ICT. Ia juga dapat meningkatkan pendapatan peserta disamping meningkatan kemahiran ICT. 

 

 Aktiviti 
 Penerangan tentang aplikasi Shopee dan peserta diberi masa untuk fahami dan diberi tugasan serta merta untuk mengisi segala dokumen yang pihak shopee minta. oleh yang didemikian, perserta akan lebih dan mudah memahami.
 Tarikh :  2 Disember 2020 
 Masa   :    10pagi - 12 tenghari 
 Tempat :   Pusat Internet Taman Seri Serendah 

 

 Tujuan 
  Pengenalan kepada Microsoft Word tentang cara pengunaan aplikasi tersebut. Microsoft Word ini boleh membuat resume untuk memohon perkerjaan untuk lepasan Universiti dan sebagainya.

 

 Aktiviti 
 Para petugas akan terangkan cara dan fungsi yang terdapat di Microsoft word supaya menyenangkan tugas peserta untuk membuat resume iaitu teknik-teknik untuk menarik dan kratif di dalam Microsoft word tersebut.
 Tarikh :  18 November 2020
 Masa :  10 pagi - 1 tgh hari
 Tempat :  Atas talian

 

 Tujuan

Tujuan kelas ini memberi pendedahan kepada peserta tentang cara-cara mencari maklumat secara atas talian. Dan juga memberi pendedahan kepada para peserta untuk menggunakan perkhidmatan di Pusat Internet. Tidak lupa juga ia memberi pembelajaran tentang penggunaan laman Wikipedia dan mencari maklumat.

 

Aktiviti
Penerangan maklumat dan teknik yang boleh digunakan di dalam pembelajaran pada masa akan datang.  Peserta dapat praktikkan cara mencari maklumat daripada internet. DAn juga peserta mampu mengetahui asas kegunaan internet

Gambar Disini.

 Tarikh :  16 November 2020
 Masa :  9.30 am - 12.30 pm
 Tempat :  Pi Taman Seri Serendah

 

 Tujuan

 Tujuan kelas ini adalah untuk memberi pendedahan tentang penggunaan Microsoft power point dengan lebih kreatif, dan menunjukkan cara mendapatkan maklumat melalui laman web.

 

Aktiviti 
Menerangkan memerlukan kemahiran kreatif di dalam menghasilkan perbentangan power point.

Gambar Disini.

 Tarikh :  15 Nov 2020 
 Masa :  9 pagi - 12 tgh hari
 Tempat :  Pi Taman Seri Serendah

 

Tujuan

 

       Tujuan Kelas ini dijalankan adalah untuk memberi pendedahan kepada peserta kepada petugas tentang taklimat klik dengan bijak, memastikan tiada yang ketinggalan atau tidak faham ketika sesi pengajaran dijalankan. Petugas mendapat maklumat tentang cara penerangan klik dengan bijak yang betul

 

 

Aktiviti
      Penerangan klik dengan bijak melalui atas talian iaitu aplikasi zoom.

 

Gambar Disini.